Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Latinamerika

Latinamerika beskriver de amerikanske lande syd for USA, og dækker hele Sydamerika, Mellemamerika, Mexico og Caribien. Lande i området, hvor engelsk er det dominerende sprog (eksempelvis Jamaica, Belize og Guyana) medtages sjældent i dette begreb. Normalt refererer det kun til lande, hvor spansk og portugisisk er de dominerende sprog.

En latino er en person, af latinamerikansk herkomst, eller tilhørende den latinamerikanske kultur.


Etymologisk bemærkning: Tager man begrebet bogstavligt, forventer man at udtrykket gælder kulturer og områder i Amerika, som stammer fra kulturer der taler romanske sprog (dvs. sprog der stammer fra latin). Dog betragtes Amerikas fransk-talende områder, såsom Quebec og Acadia i Canada, samt Haiti, ikke som en del af Latinamerika. Ikke desto mindre var det den oprindelige mening med udtrykket -- "Latinamerika" blev først foreslået under Frankrigs besættelse af Mexico (1862-1867), hvor Napoleon III støttede Ærkehertug Maximilians ønske om at blive kejser af Mexico. Franskmændene håbede at tilføjelsen "Latin" til "Amerika" ville støtte deres sag. At mexicanerne endte med at smide franskmændene ud, mens de beholdt begrebet "latino", er måske en af historieskrivningens mere charmerende ironier.


Latinamerikanske lande: Desuden betragtes Spanien og Portugal som Latinamerikas moderlande.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: