Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Mellemamerika

Mellemamerika er området mellem den sydlige grænse i Mexico i Nordamerika, og den nordvestlige grænse i Colombia i Sydamerika. Geografer betragter ikke Mellemamerika som et kontinent; det betragtes normalt som en geografisk del af Nordamerika. Nogle geografer kalder Mellemamerika for en stor landtange; i denne geografiske betydning, er dette nogle gange inklusive den del af Mexico som ligger øst for Tehuantepec-landtangen, nemlig de mexicanske stater Chiapas, Tabasco, Campeche, Yucatán og Quintana Roo. Det er den mest udbredte holdning, at Mellemamerika ligger indenfor grænserne af landene mellem Mexico og Colombia.

I den hyppigst anvendte definition, består Mellemamerika af landene:

Mellemamerika har dermed et areal på omkring 540.000 km² og en bredde mellem Stillehavet og det Caribiske Hav spændende fra 560 km til 50 km.

Desuden var der i det tidlige 19. århundrede et land ved navn Mellemamerika, som bestod af de nuværende lande Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua og Costa Rica (og en del af den moderne mexicanske stat Chiapas). Dette land var også nogle gange kendt som Mellemamerikas Forenede Provinser eller Mellemamerikas Forenede Stater.

Det beslægtede udtryk Mesoamerika anvendes normalt om de præ-columbianske indianske kulturer i området, der bredte sig mod nord til det centrale Mexico.

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: