Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Ingrediens (mad)

Ingredienser til madopskrifter og madlavning er af mange kategorier:

  • Frugt
  • Grøntsager
  • Krydderier
  • Krydderurter, urter
  • Sukker, Frugtsukker
  • vand
  • Simple husholdningkemikalier, såsom bagepulver m.m.

  • Fedt er hovedbestanddel i disse fødevarer, udover evt. vand, men vi skal have noget fedt, da nogle vitaminer kun er fedtopløselige. Fedt giver energi, men det er vistnok svært at forbrænde for kroppen, sammenlignet med kulhydrater:
    • Animalsk fedt; Smør, Fløde, Spæk
    • Vegetabilsk fedt; Solsikkeolie, Palmin

  • Indeholder bl.a. energirige fordøjelige kulhydrater:
  • Indeholder bl.a. Proteiner og supplerer dermed med vigtige aminosyrer:

Se også



Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.




Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: