Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Boghvede (Fagopyrum)

Tilbage til: organisme, grønne planter, landplante, frøplante, dækfrøede, tokimbladet, pileurt-familien.
Boghvede (Fagopyrum esculentum almindelig boghvede og Fagopyrum tataricum tatar boghvede) stammer fra pileurtslægten, og er egentlig ikke en kornart. Men den ligner korn meget i sin sammensætning, og betragtes normalt som en kornart.

Boghveden oprinder fra Sibirien. Den har et højt indhold af aminosyren lysin, og indeholder meget organisk bundet calcium, jern, kalium, magnesium, kisel og fluor. Boghvede er letfordøjeligt, og velegnet som diætmad.

En del mennesker er allergiske overfor farvestoffet fagopyrin, som findes i boghvedens yderskal. Man kan fjerne fagopyrinen ved at skylle boghveden med kogt vand.

Hel boghvede koges som ris eller grød. Kornene får en grødlig konsistens under kogning, hvorfor den bør dekstrineres inden den tilberedes som ris.

Kilder/henvisninger

  • vegetaren.dkDenne artikel er fra Wikipedia.
Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: