Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Æg

  1. Fysiologi: Den hunlige generative celle, der udvikles i æggestokken, hvorfra det gennem æglederen føres til livmoderen. Befrugtes ægget sætter det sig fast i livmoderens slimhinde, hvor fosterudviklingen sker.
  2. Zoologi: Enkelte pattedyr, mange krybdyr og alle fugle lægger æg, hvilket indebærer at fosterudviklingen føres til ende inden i ægget. Fugleæg er (i modsætning til eksempelvis fiskeæg) omgivet af en kalkskal.
    • De mest almindelige æg i husholdningen er hønseæg, der kan spises kogte, spejlede, pocherede og på andre måder. Kogte æg skal for at blive blødkogte koges ca. 4 minutter (afhængigt af æggets størrelse). Smilende æg kræver en kogetid på ca. 6 minutter, hårdkogte æg ca. 10 minutter.
  3. Æg betegner desuden den skærende kant på knive o.lign.
  4. Æg betegner den kant som væven laver på stof.

Se også



Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.





Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: