Netleksikon - Et online leksikon | Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle. |
Forside | Om Netleksikon |
SmåkageSmåkage er en form for kage, som både er mindre og har en mere koncentreret konsistens. Typisk er den flad og det er muligt at holde en småkage i hånden, hvor en kage for det meste skal spises med en ske.Oprindeligt var småkagen en test for ovnen, hvor bageren ville tage et stykke af en kage og sætte den i ovnen for at afprøve dens temperatur. Det menes at forgængeren for småkagen kom fra oldtidens Persien. Småkagerne kan enten blive bagt indtil de er sprøde eller bare nok til at de forbliver bløde. Dette afhænger af hvilken småkage man bager. Yderligere er der en masse variationer i ingredienser som f.eks. sukker, krydderier, chokolade, smør, nødder eller tørrede frugter. I Danmark er småkagernes højsæson i juletiden, hvor der traditionelt bliver bagt en masse forskellige småkager, som f.eks. klejner og pebernødder.
Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia. |
![]()
|
Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket. |