Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Smør

Smør er et mælkeprodukt, som bliver produceret ved at kærne frisk fløde. Det består hovedsageligt af vand- og mælkeproteiner samt omkring 80% fedtstof. Hovedbrugen af smør er det samme som med vegatabilsk olie eller margarine, hvilket er en krydring af maden. Disse produkter gør det desuden nemmere at stege på en pande, hvis de bliver smurt på panden inden stegning.

Smør er solidt men også en smule blødt ved stuetemperatur og smelter nemt. Farven er typisk svag gullig, men kan variere fra gul til næsten hvid. Farven på smøret er blegere, hvis køerne spiser lagret i stedet for frisk græs om vinteren. Hvis køerne er tilladt at græsse hele året rundt, vil smørrets farve ikke ændre sig betydeligt.

Mange gange er smør tilsat ingredienser for at forbedre produktet. F.eks. kan der være tilsat salt eller konserveringsmidler. Endvidere bliver det meste smør i dag produceret således, at smørret er lettere at smøre på brød.



Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.





Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.