Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Salt

         

Liste over salte
Ammoniumklorid
Calciumcarbonat
Kaliumpermanganat
Kobberklorid
Kobbersulfat
Natriumchlorid
Sølvnitrat

Table of contents
1 Salt kort fortalt
2 Generelle egenskaber
3 Navngivning
4 Salt i Bibelen
5 Se også

Salt kort fortalt

I kemiens fagterminologi er et salt en neutral forbindelse (både i elektrisk forstand og med hensyn til syre-/base-egenskaber) mellem ioner. I daglig tale anvendes ordet "salt" normalt om et bestemt medlem af denne kemiske gruppe, nemlig natriumchlorid.

Generelle egenskaber

Salte er ionforbindelser, der danner krystaller. De fleste af disse forbindelser er mere eller mindre opløselige i vand, hvor de deler sig i de frie ioner de er dannet af. Salte har almindeligvis et højt smeltepunkt, men er i deres krystalform sjældent særlig hårde. I smeltet eller opløst tilstand gør tilstedeværelsen af frie ioner saltene ledende for elektrisk strøm.

Navngivning

Salte navngives efter de ioner de er dannet af, og den positive ion (kaldet en kation, ofte et metal eller en ammoniumion) nævnes først.

Salt i Bibelen

I Matt 5,13 omtales jordens salt, som kan miste sin kraft. I datidens Israel fik man det meste salt fra Saltbjerget ved Det døde Hav, og på grund af urenheder og kemiske processer var det yderste lag ofte uden smag. Det blev derfor regnet for værdiløst og kastet bort.

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: