Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Metal

Metal er en fællesbetegnelse for metalliske grundstoffer eller legeringer heraf. I daglig tale indenfor jernbranchen adskilles jern udfra metallerne, jvf. 'jern og metal'.

De almindeligste brugsmetaller er kobber, zink, aluminium, tin, bly og indbyrdes legeringer heaf, f.eks. messing, bronze m.m.

De mest værdifulde metaller kaldes ædelmetaller, f.eks. platin, sølv og guld.

Metallers egenskaber

Fælles for metaller er tre egenskaber: De er strømledende, de er gode varmeledere og de har metalglans. Egenskaberne er et resultat af den måde, hvormed metallers atomer forbinder sig: metalbindingen\.

Metaller har en tendens til at afgive elektroner, hvorved de bliver positive ioner - de er elektropositive. De frie elektroner, der er afgivet, danner en omkringliggende elektronsky, som holder metalionerne sammen i et metalgitter. Gitteret giver et metal dets glans, mens de frie elektroner muliggør strøm- og varmeledningen gennem stoffet.Denne artikel er fra Wikipedia.
Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: