Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Rudolf Hess

Rudolf Hess var Adolf Hitlers stedfortræder. Født 26. april 1894 i Alexandria i Egypten, død 17. august 1987 i fængslet i Spandau i Berlin.

Rudolf Hess var søn af en velhavende købmand Fritz Hess og dennes hustru Clara Hess.

Frivillig deltager i 1. verdenskrig. Gik efter krigen ind i NSDAP som medlem nummer 16. Deltog i "Hitlerputsch" (Bierhallputsch) i november 1923, og blev idømt 2,5 års fængsel sammen med Hitler.

Rudolf Hess modtog i fængslet i Landsberg i 1924 et diktat fra Hitler til bogen Mein Kampf og blev senere Hitlers privatsekretær og efterhånden den tredje i det nazistiske hierarki efter Hitler og Hermann Göring. Fra 1933 Hitlers stedfortræder.

Fløj i 1941 under 2. verdenskrig alene til Skotland af ukendte årsager. Han blev anholdt og holdt fængslet for at kunne anklages i krigsforbryderprocessen efter krigens afslutning.

Hess var anklaget ved Nürnberg-processen efter krigen for forbrydelser mod menneskeheden og fik en livstidsdom. Under afsoningen af sin fængselsdom i Spandau-fængslet i Østberlin mistede han en del af sin mentale kapacitet og størstedelen af sin hukommelse. Han var den eneste indsatte i fængslet fra 1966. Sovjetunionen insisterede på at han ikke skulle løslades. Hans død i 1987 blev kategoriseret som selvmord.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: