Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Alexandria

Alexandria (Iskenderiaarabisk) er en havneby i Ægypten ved Middelhavet. Den fik sit navn efter Alexander den Store, som grundlagde den, og var Euklids hjemby. I mere end tusinde år efter grundlæggelsen, var byen landets hovedstad, residens for det ptolemæiske dynasti. Den blev hurtigt en af de største byer i den hellenistiske verden og er fortsat en af de største og vigtigste byer i Ægypten; nu er den landets næststørste by.

I oldtidenen var Alexandria kendt for sit fyrtårn (et af verdens syv vidundere) og sit bibliotek (verdens største). Igangværende havarkæologi i Alexandrias havn, påbegyndt i 1994, afdækker oplysninger om Alexandria i det ptolemæiske dynastis tid.

Et stort, nyt bibliotek og kulturelt kompleks, Bibliotheca Alexandrina, er blevet opført med støtte fra FN.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: