Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Harald Nielsen

Harald Nielsen (født 26. oktober 1941) dansk fodboldspiller. Harald Nielsen var en exceptionel center forward, måske den bedste Danmark har haft, og var i 1960'erne kendt som Guld-Harald.

Harald Nielsen startede som fodboldspiller i Frederikshavn fI og havde fra han var helt ung som mål at blive professionel fodboldspiller. HN debuterede på det danske ynglingelandshold i 1958, og i den næstbedste danske række for Frederikshavn 15. marts 1959. HN blev rækkens topscorer, Frederikshavn rykkede op, og HN debuterede på det danske landshold 13. september 1959 mod Norge i Oslo. HN scorede et enkelt mål i sin debut, og han var på det tidspunkt den yngste danske landsholdsspiller nogen sinde.

Harald Nielsen debuterede i den bedste danske række mod Boldklubben Frem den 20. marts 1960. Frederikshavn vandt 3-1 og HN scorede alle tre mål. Successen fortsatte året ud. Frederikshavn blev nr. 5, og HN blev topscorer. I sommeren 1960 vandt landsholdet sølvmedaljer ved OL i Rom, og HN blev turneringens topscorer. Året efter blev HN kåret som Årets Fodboldspiller i en ny konkurrence startet af dagbladet Aktuelt.

I 1961 kom Harald Nielsen til Bologna i Italien, hvor han i blev italiensk mester i 1964 og liga-topscorer i både 1963 og 1964. Efter seks sæsoner i Bologna skiftede HN i 1967 til Inter for en overgangssum på 2½ mio. kr., hvad der gjorde han til den tids dyreste fodboldspiller i verden. HN havde dog ikke samme success her som han havde haft i tiden i Bologna. Harald Nielsen nåede også at spille for Napoli og Sampdoria, inden han i 1970 sluttede sin karriere.

Da DBU før 1971 ikke anerkendte professionelle fodboldspillere, blev Harald Nielsen udelukket fra landsholdet, da han rejste til Bologna i 1961. HN nåede at spille 14 landskampe og score 15 mål - til trods for at han ikke var fyldt 19 år, da han blev udelukket fra landsholdet.

Efter at være stoppet som aktiv fodboldspiller startede Harald Nielsen et firma, der importerer italienske lædervarer til Skandinavien. HN forsøgte i 1970'erne at overtale DBU til at indføre professionel fodbold i Danmark, og da han ikke havde held med det, forsøgte han i 1977 sammen med Helge Sander at oprette en alternativ, professionel liga, Dansk Professionelt Fodboldforbund. Det lykkedes ikke, men det rystede DBU så meget, at der blev indført professionel fodbold i Danmark fra 1978. I starten af 1990'erne var Harald Nielsen med til at starte fodboldklubben FCK, hvor han var bestyrelsesformand i perioden 1992-1997, og han er stadig (sommer 2004) medlem af klubbens bestyrelse.

Harald Nielsen medvirkede i 1961 i filmen Far til fire med fuld musik, og han giftede sig i 1963 med skuespilleren Rudi Hansen, der spillede rolle som Mie i alle Far til fire-filmene.

Eksterne adresserDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: