Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Fodboldspiller

En fodboldspiller er et menneske, der spiller fodbold. En fodboldspiller kan have forskellige roller på fodboldbanen. Som regel deler man spillerne op i:
Målmand (vogter målet, må tage bolden med hænder) og resten, der ofte kaldes markspillere:
  • Forsvarsspiller
  • Midtbanespiller
  • Angriber
Det normale er 11-mands fodbold. Her må benyttes 1 målmand og 10 markspillere (forsvarsspillere, midtbanespillere og angribere) på banen. Udenfor banen kan der stå reserver, som kan skiftes ind i løbet af kampen. Reglerne er lidt forskellige fra union til union.

En mindre version af det oprindelige fodbold er 7-mands fodbold, hvor der kun er 1 målmand og 6 markspillere på en bane som er cirka halv så stor som en normal fodboldbane.

Efter hver kamp kan man udnævne kampens bedste spiller - somme tider benævnt med "fidusen". Med æren følger normalt et behåret, kunstigt pelsdyr eller andet, som opbevares til næste kamp.

I nogle klubber har man også den omvendt pris, "kvajeprisen", der gives til den spiller, der siden sidst har gjort noget helt tåbeligt både uden for og på fodboldbanen.

Når året er gået hylder man ofte Årets fodboldspiller - både på lokalt klubplan og på nationalt og internationalt plan. Der findes også andre priser - især på det lokale niveau, f.eks. er "trænerens søn" en flidspræmie til den fodboldspiller, der kommer mest til fodboldtræning - sommer og især vinter.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: