Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Arabiske Hav

Det Arabiske Hav er den del af Det Indiske Ocean som ligger mellem Den Arabiske Halvø mod vest og Det Indiske Subkontinent mod øst. Mod nordvest ligger Omanbugten som er forbundet med Den Persiske Bugt gennem Hormuzstrædet. Mod sydvest ligger Adenbugten som er forbundet med Det Røde Hav gennem Bab el-Mandeb-strædet.

Lande med kyst mod Det Arabiske Hav er:

Det Arabiske Hav er 2.400 km bredt og op til 5.000 m dybt. Indus-floden er den største flod som udmunder i Det Arabiske Hav. I havet ligget blandt andre øenen Sokotra (Yemen) og koraløerne Lakadiverne (Indien).

Vigtige havnebyer ved Der Arabiske Hav er:

Noter

¹ Somaliland har
de facto fungeret som en uafhængig stat løsrevet fra Somalia siden 1991, men er ikke internationelt anerkendt som selvstændig stat.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: