Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Sydasien

Sydasien er en region i Asien som består af statere Indien, Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka, Bhutan og Maldiverne. Den dækker 4.480.000 km², hvilket er 10 % af Asiens areal. Dele af Afghanistan medregnes nogle gange. Området kaldes også Det Indiske Subkontinent fordi det befinder sig på sin egen kontinentalplade adskilt fra resten af Asien.

Den sydlige del af Sydasien udgør en enorm halvø i Det Indiske Ocean, og den nordlige del er adskilt fra de koldere områder i Kina og Mongoliet af Himalaya-bjergkæden som også fungerer som en kulturel og geografisk barriere mellem Sydasien og resten af Asien.

Sydasien er blandt verdens tættetst befolkede steder. Der er onkring 1 1/3 milliarder mennesker, omkring en tredjedel af alle asiater, og en femtedel af jordens befolkning. Befolkningstætheden er 305 indbyggere/km² hvilket er mere end 7 gange gennemsnittet for hele jorden.

Området har en lang historie. Civilisationer udvikledes i oldtiden i Indus-dalen. Området havde sin største opblomstring før det 17. århundrede, da stormogulernes imperium herskede mod nord. Derefter førte europæisk kolonialisme til en ny erobring af området af Portugal og Holland, og senere England og i mindre grad Frankrig. Det meste af regionen opnåede uafhængighed fra Europa i 1940'erne.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: