Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Almisse

Almisse er oprindeligt et græsk ord for barmhjertighed og godgørenhed, men tillige betegnede det selve gaven til den trængende. I moderne sprog har det fået en ret nedsættende betydning.

Almisse er ofte nøje forbundet med religion.

I buddhismen med dens udviklede tiggermunkevæsen har almisser altid været af betydning.

I kristendommen taler Jesus i Bjergprædikenen om at give almisser, og i middelalderen havde man også i Europa tiggermunkeordener, ligesom de fleste sociale foranstaltninger var baseret på almisser, som oftest formidlet gennem kirken.

At give almisser (zakat) er den tredje søjle i islam. Zakat er en religiøs pligt og er samtidig et socialt grundlag for alle muslimer, der styrker den sociale ansvarlighed over for de svagest stillede i det muslimske samfund. Samtidig kan man sige, at zakat forebygger egoisme og social ligegyldighed.

Det er en muslims pligt at give almisse. 2,5 procent af indkomsten går til fattige og til statslige og religiøse anliggender. Almissen indsamles af moskeen.

Almissen er et offer - en slags vej til tilgivelse og tale til Allah, hvor man kan sætte fokus på det ikke-materielle og glemme egoistiske gerninger. Ved almissen aktualiserer man det sociale system og fællesskab (Umma).

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: