Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Kristendom

Dette er et stoppested for Minibussens destination Religion.
Næste stop er {}.
Forrige stop var {}.

Kristendom er en samlebetegnelse for en række beslægtede religioner, der som det centrale dyrker troen på Jesus som Guds søn og anvender både Det Gamle Testamente og Det Ny Testamente som hellige skrifter.

De tre største grupper i kristendommmen er de romerske katolikker, protestanterne og de ortodokse. Protestanterne er i flertal i Nordeuropa og USA, mens de ortodokse især findes i Østeuropa. Derudover findes der en lang række mindre grupperinger, der ikke så let lader sig stedfæste.

Ifølge en anslået opgørelse fra 1993 er kristendom den religion, der dyrkes af flest mennesker, nemlig ca. 2,1 milliarder, hvoraf ca. 1 milliard er katolikker, 500 millioner protestanter, 240 millioner ortodokse og 275 millioner tilhører andre menigheder. Til sammenligning er der 1,1 milliarder muslimer og 1,05 milliarder hinduer.

Uden for Europa er kristendommen især udbredt, hvor de europæiske sprog er dominerende, nemlig i Nord- og Sydamerika, samt i Australien.

I lande som Indien og Japan, der i øvrigt har været åbne for europæisk indflydelse, men som stort set har bevaret deres traditionelle sprog, er de kristne i mindretal. Modsat er der mange indianske folkeslag i Sydamerika, hvor alle er katolikker. Der er også områder i Afrika, hvor de kristne er i flertal. Der var tidligere i en kort periode områder i Japan, hvor alle var katolikker.

Når Indien ikke blev kristnet, skyldes det, at englænderne ønskede at spille på modsætningsforholdet mellem hinduer og muslimer. I Japan kom de kristne på den forkerte side i en borgerkrig, hvorefter kristendommen blev forbudt.

Se også

Eksterne linksDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: