Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Sociologi

Sociologi er samfundslære; videnskaben om det sociale. Sociologiens fokus eller genstand, som man siger, er relationerne mellem mennesker, individer eller grupper. Sociologiens opgave er en beskrivelse af de sociale relationers struktur, funktioner og udvikling.

Sociologiens store ambition er en beskrivelse af samfundet, dets struktur, funktion og udvikling. Mange sociologiske teorier arbejder med at beskrive betingelserne for social integration. Sociologiens teorier skal også kunne beskrive sociologien selv, for derigennem at kunne omfatte alt det sociale. Det sociologiske arbejde er at undersøge alle forskellige dele af samfundet. Men den store opgave for de sociologiske teorier er at komme frem til en vandtæt totalbeskrivelse af samfundet. Der er endnu ikke konstrueret en sådan teori, men ambitionen findes f.eks. i den sociologiske systemteori, som den præsenteres af Niklas Luhmann.

Se også

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: