Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Preussen

Preussen (Preußen, Prussia) - eller latin: Borussia et hertugdømme, og fra 1701 et kongerige. Navnet kommer fra preusserne, et baltisk folk beslægtet med litauerne, som senere blev germaniseret.

Preussen var tidligere navn på et hertugdømme ved den sydøstlige del af Østersøen, hertugdømmet Preussen, der i 1618 blev forenet med det meget større og rigere kurfyrstendømmet Brandenburg i en personalunion, og i 1701 af slægten Hohenzollern udråbt som kongeriget Preussen.

Efter 1871 var landet den mest magtfulde del af det Tyske kejserrige. Det var indtil 2. verdenskrig den største stat i Tyskland, men blev af okkupationsmagten ophævet som stat ved Moskva-konferencen i 1947.

Landets besiddelser

Staten omfattede rigshovedstaden Berlin og provinserne

Se også:Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: