Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Napoleonskrigene

Napoleonskrigene var en række af krige mellem Frankrig på den ene side og en række forskellige alliancer på den anden side, hyppigst involverende Storbritannien, Østrig, Preussen og Rusland. Samtlige europæiske stater deltog i disse krige i kortere eller længere perioder. Den danske deltagelse benævnes ofte Englandskrigene og begrænser sig til to perioder: Krigene førte til at de sejrende magter satte sig til forhandlingsbordet ved Wienerkongressen for at skabe en ny magtbalance for at forhindre at én stat igen blev stærk nok til at drive resten af Europa ud i krig, sådan som Frankrig under Napoleons ledelse havde kunnet. Kongressen blev afbrudt af Napoleons hjemvenden fra eksil på Elba ("de 100 dage"). Formelt sluttede krigene med Pariserfreden, men det var Wienerkongressens forhandlinger, der kom til at præge den internationale politik frem til 1. Verdenskrig, også selvom grænsedragningerne holdt betydeligt kortere.

Danmarks deltagelse sluttede med Freden i Kiel.

Se også:

Se galleriet
»« i .Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: