Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Julemanden

Julemanden er en europæisk myte om sankt Nikolaus, en myte der forklarer børnene, hvor julegaverne kommer fra - til stor "irritation" for familien og forældrene, da det er dem der har arbejdet hårdt for at kunne købe gaverne. Myten fortæller at julemanden sammen med nisserne på Grønland/Nordpolen laver gaverne, for derefter at dele dem ud fra sin kane. I denne forbindelse nævnes også rensdyret Rudolf, der er spændt for kanen

Thomas Nast tegnede Julemanden for Harper´s weekly i 1862. Julemanden blev her fremstillet som en lille alfelignende figur. Nast fortsatte med at tegne Julemanden over de næste 30 år og undervejs endte julemanden med at få sin røde jakke. Julemanden har ikke fået sin Rød/Hvide farver fra Coca Colas reklamer, som mange påstår, da de første julereklamer fra Coca Cola udkom i 20'erne

Myten om Julemanden er især udbredt i USA og Tyskland (hvorfra myten stammer).

Table of contents
1 Se også
2 Eksterne henvisninger

Se også

Eksterne henvisninger

Julemanden hjemsted (mørkt om vinteren)

Historisk

"Forældreoprør"

  • Editorial printed in the New York Sun in 1897: Yes, Virginia, There is a Santa Claus
  • Julemandens sande historie Citat: "...Til dem der stadig tror på julemanden...I år er det på tide at vore børn lærer at se en af livets barske realiteter i øjnene. De bør ikke fortsat gå rundt med den naive tro, at julegaver bliver bragt ud af en lalleglad, overfed julenisse på en rensdyrtrukket slæde. Det er faktisk ikke spor retfærdigt, at en tilfældig julemand løber med hele æren, når kendsgerningen er, at langt de fleste gaver i virkeligheden er indkøbt i dyre domme og under stor besvær af ungernes forældre..."

"Videnskabeligt"

Vejvisere

BlandetDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: