Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Historiker

Historiker er betegnelsen for en person, der beskæftiger sig professionelt med faget historie, og som har en uddannelse indenfor dette felt.

Indtil 1848 Danmark indgik historie som en del af en embedseksamen, men med etableringen af muligheden for at studere til mag.art. (magisterkonferens) med historie som eneste emne ved Københavns Universitet indledtes en professionalisering af faget. Det blev i stigende grad et felt, hvor de universitetsuddannede historikere dominerede. Således blev Historisk Tidsskrift med tiden et organ for kommunikation af forskningsresultater mellem de professionelle historikere og artikler om geografi og antropologi forsvandt.

Historisk metode (særligt kildekritik kom også til at spille en større rolle. I denne forbindelse var særligt Kristian Erslev en dominerende skikkelse som professor i historie fra 1883. Forgængeren Caspar Paludan-Müller, der var professor 1872-1882, havde dog allerede bidraget til denne udvikling - også i sine arbejder før tiden som professor.

I 1929 blev det også muligt at studere historie på Aarhus Universitet, og siden er Odense Universitet, Ålborg Universitet og Roskilde Universitetscenter også blevet muligheder.

Selve historieformidlingen er et hjørne af historiefaget, som også har tiltrukket ikke-faguddannede. Det har i Danmark givet os en samling af professionelle formidlere med bred appel kendt som populærhistorikere.

Interessen for historie med udgangspunkt i en selv og de omgivelser, man befinder sig i, har dannet grobund for endnu en type ikkefag-historiker, amatørhistorikeren, der som udgangspunkt mest (men ikke nødvendigvis kun) beskæftiger sig med slægts- og lokalhistorie.

Danske historikere

Danske populærhistorikere/historieformidlereDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: