Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Aarhus Universitet

Aarhus Universitet er Danmarks næststørste universitet. Kun Københavns Universitet har flere studerende.

Historie

Det er oprettet i 1928 som et privat initiativ under navnet "Universitetsundervisningen i Jylland". Ved indvielsen den 11. september 1928 startede 78 studerende. I 1934 fik det humanistiske fakultet statsanerkendelse, statsstøtte og eksamensret. Indtil da skulle man til København for at færdiggøre studierne. I 1936 blev et økonomisk og et juridisk fakultet oprettet. I 1942 blev Det Teologiske Fakultet oprettet, og Det Naturvidenskabelige Fakultet blev oprettet i 1954. Universitetet var privatejet frem til 1970 hvor staten gik ind i ejerskabet.

Arkitektur

Universitetets bygninger er anerkendt for deres arkitektoniske kvalitet. Den første bygning, der stod klar i 1933, er tegnet af arkitekterne Kay Fisker, C.F. Møller og Povl Stegmann. Senere bygninger er opført i samme stil. Udseendet skyldes blandt andet, at Forenede Jydske Teglværker støttede universitetsprojektet med en million gule mursten.

Studerende

I 1999 passerede antallet af studerende 20.000.

Der findes talrige festforeninger på universitetet, bl.a. Alkymia (kemi), Biogas (festforening) (biologi), Politologisk Forening (statskundskab), TÅGEKAMMERET (matematik, fysik og datalogi) og Umbilicus ( medicin).

Ekstern henvisning

Aarhus Universitets websted


Kilde:Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: