Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Elektrisk guitar

En elektrisk guitar er en guitar der imodsætning til en akustisk guitar ikke selv frembringer lyden.

Table of contents
1 Konstruktion
2 Effekter
3 Pick-Ups
4 Fabrikanter

Konstruktion

En elektrisk guitar består af en guitarkrop, et gribebræt på enden af gribebrættet sidder et antal knopper man bruger til at stemme guitaren. En elektrisk guitar har 6, 7 eller 12 strenge. Det træ guitaren består af har en indflydelse på hvordan lyden bliver, men det hovedsagligt kvaliteten af pick-up'erne. Pick-up'erne opfanger vibrationerne fra strengene og sender dem ud af udgangen, der i bedste fald er tilsluttet en forstærker.

Effekter

Med en elektrisk guitar er det muligt, at tilslutte det nogle effekt-processorer, typisk i form af pedaler. Med disse kan man tilføje effekter som:

I genre som metal og rock bruges der stort set altid distortion eller overdrive-effekter.

Pick-Ups

En pick-up er som fortalt den enhed der opfanger vibrationerne fra strengene og sender dem ud til forstærkeren. Normalt sidder der 2 eller 3 pick-up'er på en elektrisk guitar. Det er som regel muligt, at vælge hvilke af pick-up'erne der skal optage lyd og ved at justere hvilke af dem der anvendes, kan man skabe en lysere eller mørkere lyd. Der findes også forskellige typer pick-up'er hvor nogle fungere mere som mikrofoner, end som enheder der opfanger vibrationer. Desuden findes der også både passive og aktive pick-up'er.

Fabrikanter

Herunder er de mest udbredte fabrikanter af elektriske guitarer.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: