Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Gibson

Gibson er efternavnet på en amerikansk-australsk skuespiller.


Gibson Guitar Corporation er en er verdens bedst-kendte fabrikanter af guitarer, primært elektriske guitarer.

Orville Gibson begyndte med at lave mandoliner i 1984 i Kalamazoo, Michigan USA. I 1902 blev Gibson Mandolin-Guitar Mfg. Co, Ltd grundlagt for at markedsføre disse instrumenter. Orville Gibson døde i hospitalet i 1918.

Gennem 1920'erne og 1930'erne blev Gibson-firmaet den førende producent af arch-top guitarer, især Gibson L5-modellen. I 1936 introduceret de deres første elektriske spanske guitar, ES-150'en, som er set som den første succes-fulde elektriske guitar.

I 1952 lancerede Gibson en solid elektrisk guitar sammen med guitaristen Les Paul. Denne guitar blev opkaldt efter guitaristen, og sælges stadig i dag som en Les Paul. Sidst i 50'erne ugav Gibson mange nye guitarer, blandt andet Flying V og Explorer guitarene, og den halv-akustiske ES-335. Det var også i denne periode at humbucker pick-uppen blev udviklet. Les Paul guitarens produktion blev ophørt i 1961, da SG-guitaren udkom, men blev igen sadt i produktion sidst i 60'erne, da den var blevet meget eftertragt. Både Les Paul og SG guitarene blev senere populære med rock og heavy metal guitarister.

Mellem 1974 og 1984 flyttede Gibson fra Kalamazoo til Nashville, Tennessee.

Gibson er kendt for at producere top-kvalitets guitarer, der dog er ret dyre. Derfor blev Epiphone firmaet opkøbt til at producere billiger versioner af Gibson guitarer. Guitar firma'erne Kramer og Steinberger er også eget af Gibson, så vel som Tobias der laver bas-guitarer, Baldwin som laver klaverer, elektronik-firmaet Oberheim og tromme-firmaet Slingerland. Gibson producerer også forstærkerer.

Gibson GuitarerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: