Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Christoffer Columbus

Christoffer Columbus (Spansk: Cristóbal Colón, Italiensk: Cristoforo Colombo, 1451-1506), italiensk navigatør og opdagelsesrejsende. Columbus var den opdagelsesrejsende, som i 1492 genopdagede Amerika.

Han blev født i Genova, og tog til søs i en ung alder. I 1478 slog han sig ned i Portugal, hvor han forsøgte at finde sponsorer til sit projekt, som gik ud på at finde en ny søvej til Indien ved at sejle vestpå.

Efter at krigen mod maurerne sluttede med succes, besluttede det katolske kongepar Isabella og Ferdinand af Spanien at støtte ham. De gik ind på Columbus' omfattende krav, som indebar at hvis det lykkedes for ham skulle han adles, have titlen admiral af oceanet, udnævnes til vicekonge af alle nye lande, der måtte blive opdaget og endelig have beskedne 10% af alle værdier, der ville resultere heraf. Imidlertid fandt han i stedet Amerika og blev den første historisk vigtige europæiske opdager af Den nye Verden. Selv efter yderligere tre rejser til Caribien lykkedes det ham ikke at finde søvejen til Asien, og han overskyggedes snart af den mere succesfulde Vasco da Gama. Columbus døde i 1506.

Har også lagt navn til Columbus-ægget.

Se også

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: