Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Carl Barks

Carl Barks (27. marts 1901 - 25. august 2000) var en berømt tegner og forfatter hos Disney.

Barks begyndte at arbejde for Disney i 1935, et år efter Anders Ands debut. Han var bl.a. med til at lave tegnefilm som Donald's Nephews (1938), Donald's Cousin Gus (1939), Timber (1941), The Vanishing Private (1942) og The Plastics Inventor (1944).

Frustreret over arbejdsbetingelserne hos Disney, stoppede Barks hos dem i 1942. Barks fandt senere arbejde hos Western Publishing, hvor han fra starten havde håbet på selv at skabe nye figurer, men han var blevet bedt om kun at lave Anders And tegneserier.

Barks producerede serier i de næste tre årtier. Han omgav Anders And med en række excentriske og farverige figurer som Joakim von And - den rigeste and i verden, Fætter Højben - Anders' ufatteligt heldige fætter, opfinderen Georg Gearløs, Bjørne-banden, troldkvinden Hexia de Trick, og Grønspætterne - den verdensomspændende spejder-organisation. Han "opdagede" også grundstoffet Bombastium.

Folk som arbejder hos Disney generelt, gør det i anonymitet; historierne bærer kun Disneys navn og et kort identifikationsnummer. Alligevel fandt folk snart ud af, at mange af historierne var skrevet af én person, som de begyndte kalde "Den Gode Tegner". Senere blev det opdaget, at Den Gode Tegner i virkeligheden var Carl Barks.

Barks' historier var populære ikke kun blandt børn, men også blandt voksne. Til trods for at Barks kun har rejst meget lidt, har han ladet sine ænder rejse hele kloden rundt til de mest mærkelige og afsides steder.

Carl Barks gik på pension i 1966, men fortsatte med at skrive en del historier for Western. Han begyndte at lave oliemalerier med scener fra sine historier, og de begyndte hurtigt at blive mange penge værd.

Carl Barks døde den 25. august 2000.

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: