Kaffesorter
Der findes forskellige kaffesorter med hver deres kvaliteter.
Arabica
Arabica-kaffe kommer fra Kaffetræ (Coffea arabica), der stammer fra Etiopien. Arabica betragtes som den kaffe der har den bedste smag. Desvære er udbyttet også det laveste, samtidigt med at sorten er mere sårbar overfor sygdomme, parasitter og insektangreb. Arabica udgør omkring 70 % af verdens kaffeproduktion.
Robusta
Robusta-kaffe (Coffea canephora) stammer fra Den Demokratiske Republik Congo. Den er, som navnet antyder, mere robust end arabicaen, men har desvære en mindre værdsat smag, hvor bitterstofferne fylder mere. Robusta udgør omkring 70 % af verdens kaffeproduktion.
Udover disse hoved-kaffesorter findes Liberia-kaffe (Coffea Liberica) og Excelsa-kaffe (Coffea dewevrei).
Kaffebønnen har ingen smag, før den bliver ristet.
Se også
Ekstern henvisning
Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.