Espressobønner
Ved brygningen af espresso anvendes oftest arabica-bønner. Bønnerne bliver oftest mørkere ristet end ved almindelig kaffe, og de bliver malet finere. Dog skal bønnerne ikke males for fint, da dette vil gøre det umuligt for vandet at løbe igennem espressomaskinen og forhindre dannelsen af crema på toppen.
Espressobrygning
For at brygge espresso fyldes et metalfilter med fintmalet kaffe, der "stampes", altså trykkes sammen til en hårdere klump. Metalfilteret placeres i kaffemaskinen, der pumper vand, på omkring 90 grader, gennem metalfilteret med et tryk på omkring 8-9 (bar).
Brygning af espresso betragtes nærmest som en kunstform i det sydlige Europa (bl.a. i Italien, Spanien og Portugal), og ved at ændre på finheden og ristningen af kaffen, hvor hårdt kaffen stampes, hvilket vand, hvilke bønner og hvilken kaffemaskine, der anvendes, kan man ændre markant på smagen af espressoen. En person, der mestrer espressobrygningens kunst kaldes en barista.
Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.