Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Vladimir Putin

Vladimir Vladimirovič Putin (Владимир Владимирович Путин) (født 7. oktober 1952) er Ruslands præsident. Putin studerede jura ved universitetet i Sankt Petersborg, og var i flere år KGB-officer i afdelingen for udenlandsspionvirksomhed. Putin taler foruden russisk flydende tysk. Mellem 1998 og 1999 var han direktør for sikkerhedstjenesten FSB. Han blev derefter Boris Jeltsins statsminister, og efterfulgte ham som præsident i 2000.

Putin har i sin tid som præsident ført et nært samarbejde med Tyskland, blandt andet om modstanden mod det amerikanske angreb på Irak.

På den anden side har han været mindre entusiastisk end sin forgænger Boris Jeltsin for at ødelægge Ruslands sovjetiske fortid fra historien og forbyde symboler fra denne tid. Han har sagt at til trods for alle stalinistregimets forbrydelser, så er det en del af Ruslands historie.

14. marts 2004 blev det holdt præsidentvalg, og Putin blev genvalgt til sin anden og sidste periode med over 70% af stemmerne. Præsidenten kan kun sidde to perioder i Rusland (Putin har imidlertid stor nok majoritet til at ændre grundloven, men han har ikke annonceret at han vil gøre det).Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: