Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Vandmanden (stjernetegn)

Vandmanden (Aquarius) er det elvte stjernetegn i dyrekredsen. Tegnet ligger mellem Stenbukken og Fiskene. Solen bevæger sig siderisk igennem Vandmanden fra midten af februar til først i marts.

Table of contents
1 Astronomisk
2 Mytologisk
3 Astrologisk

Astronomisk

Tegnet er fuldt synligt fra 65°N til 86°S. Stjernebilledet Vandmanden rummer bl.a. Helixtågen, som muligvis er den planetariske tåge der ligger nærmest Jorden.

Mytologisk

Vandmanden, eller vandbæreren forestiller en mand der bærer en krukke, hvorfra der strømmer vand ned i munden på en stor fisk, nemlig stjernetegnet Piscis Austrinus.
  • Græsk: Zeus' mundskænk Ganymedes skulle være sat på himlen som vandmanden. En anden myte fortæller at tegnet er Deuklion, som var den eneste overlevende efter syndfloden
  • Egyptisk: Dette tegn var for ægypterne Nilens gud, Hapi.

Astrologisk

Astrologien tillægger solens placering i fødselshoroskopet en række betydninger. Men da solen kun er en ud af mange faktorer i et horoskop er følgende beskrivelse ikke dækkende for alle mennesker med solen i dette tegn:

Mennesker født med solen i vandmandens tegn siges at være originale, fremad synede og kollektivt orienterede. De føler oftest at de er født flere år for tidligt. De er opfindsomme og intelligente men har tendens til at føle sig fremmedgjorte i deres samtid. De har en stærk retfærdighedssans, og vil ofte kæmpe mod autoriteter som de ikke respekterer.

Kendte danskere født i vandmandens tegn: Halfdan Rasmussen, Jens Jørgen Thorsen, Poul Dissing, Poul Reichardt, Anja Andersen, Anne Marie Helger.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: