Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Tyren (stjernetegn)

Tyren (Taurus) er det andet stjernetegn i dyrekredsen og ligger mellem Vædderen og Tvillingerne. Solen bevæger sig siderisk igennem Tyren fra midten af maj til midt i juni.

Table of contents
1 Astronomisk
2 Mytologisk
3 Astrologisk
4 Eksterne henvisninger

Astronomisk

Tegnet er fuldt synligt fra 88°N til 58°S. Aldeberan er tyrens røde øje, og ses tydeligt på himlen. Derudover er stjernehobende Plejaderne og Hyaderne, samt Krabbetågen, som er resterne en supernova, en del af stjernebilledet Tyren.

Mytologisk

  • Græsk: Tyren er den tyr som Zeus forvandlede sig til da han ville forføre kongedatteren Europa.
  • Bibelsk: Dansen om guldkalven.
  • Egyptisk: Apis-tyren blev fejret i foråret i Ægypten ca. omkring 4.000 f.kr. på det tidspunkt befandt solen sig ved forårsjævndøgn i Tyrens tegn.

Astrologisk

Astrologien tillægger solens placering i fødselshoroskopet en række betydninger. Men da solen kun er en ud af mange faktorer i et horoskop er følgende beskrivelse ikke dækkende for alle mennesker med solen i dette tegn:

Mennesker født med solen i tyrens tegn siges at være konservative livsnydere, med en udpræget materiel indstilling til tilværelsen. Med Venus som hersker i tegnet, er de ofte kunstnerisk begavet, og mange har en god sangstemme. De er glade for mad, og har tendens til overvægt.

Kendte danskere født i tyrens tegn: Søren Kierkegaard, Dirch Passer, Jørgen Clevin, Michael Bondesen, Ritt Bjerregaard, Peter Høeg, Birte Weiss, Holger K. Nielsen, Jacob Haugaard, Klaus Riskær Pedersen.

Eksterne henvisninger

myten om EuropaDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: