Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Serbien og Montenegro

Serbien og Montenegro (Србија и Црна Гора / Srbija i Crna Gora) er et land i den sydøstlige del af Europa på Balkan-halvøen. Før 2003 hed landet Jugoslavien. Det består af delstaterne Serbien, Montenegro og Kosovo. Grænselandene er Albanien, Bulgarien, Rumænien, Kroatien, Makedonien, Ungarn, og Bosnien-herzegovina. Den 4 feb.2003 blev der ved en parlaments beslutning vedtaget, at ændre Jugoslavien til forbundsstaterne Serbien - Montenegro. Parlamentet, der har sæde i Beograd, har 126 medlemmer, en fælles præsident og ministerpræsident. Forfatningsretten har sæde i Podgorica. I september 2004 blev gamle socialistiske symboler erstattet med et nyt flag og nationalsangen "Boze Pra". Hver delstat har sin egen økonomiske politik og valuta. Serbien: dinar (CSD)Montenegro: EURO. Serbien-Montenegro hører til de fattigste lande i Europa. Nettoindkomsten var 2002 pr. indb. ca.149 EURO om måneden.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: