Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Makedonien

Makedonien er en geografisk og historisk region på Balkan-halvøen i Sydøst-Europa, med et areal på ca. 67.000 km² og et befolkningstal på 4,65 millioner. Regionen er opdelt mellem de nuværende republikker Grækenland, med omtrent halvdelen af området og indbyggertallet, den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien, med omkring 40 procent, samt Bulgarien, med mindre end en tiendedel.

Makedonien er også en selvstændig republik, som benævnes FYROM, "Former Yugoslavian Republic of Macedonia" ~ Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien.
Makedonien fik sin uafhængighed fra Jugoslavien i 1991, med forsinkelse på grund af Grækenlands protester over at landet ønskede at anvende navnet Makedonien, som også er benævnelse på landområdet i det nordlige Grækenland. Grækenland løftede ikke sin handelsblokade før end i 1995.

Makedonien ligger i den sydlige del af Balkan, og grænser op til Serbien og Kosovo i nord, Bulgarien i øst, Grækenland i syd og Albanien i vest.
Befolkningen består af Makedonere, 64,2%, Albanere 25,2%, Tyrkere 3,8%, Sigøjnere 2,7%, serbere 1,8% og andre 2,3%. Alle tal fra 2002.
Religion er overvejende kristen ortodoks 70% og Islam 29%.
Sprog er officielt makedonsk, men også albansk er stærkt fremtrædende.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: