Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Peter Naur

Peter Naur (født 25. oktober 1928) er en dansk videnskabsmand, som er internationalt kendt og anerkendt som pioner i datalogien, f.eks. var det ham, der dannede ordet datalogi. Han deltog i udviklingen af det indflydelsesrige programmeringssprog Algol 60, og han bragte metode og struktur ind i programmering. Han lagde navn til den såkaldte BNF (Backus–Naur Form), som siden starten af 1960'erne har været brugt til på en entydig måde at beskrive syntaks i de fleste programmeringssprog.

Peter Naur blev uddannet som astronom i 1949 og var fra 1953 til 1959 ansat på Københavns Universitets Astronomiske Observatorium. Han blev dr. phil. i 1957. Han fik interesse for datamater, og fra 1959 til 1969 var han ansat på Regnecentralen og underviste samtidig på DTH og Niels Bohr Instituttet.

I 1969 blev Peter Naur tilbudt stillingen som første danske professor i datalogi på Københavns Universitet med det formål at opbygge et Datalogisk Institut. Det blev til det, der i dag kendes som DIKU. Han forblev i denne stilling indtil 1998.

Se også

  • EBNF

Ekstern henvisningDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: