Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Danmarks Tekniske Universitet

Den Polytekniske Læreanstalt Danmarks Tekniske Universitet (DTU) er en selvejende uddannelses- og forskningsinstitution til uddannelse af civilingeniører og diplomingeniører samt forskning inden for ingeniørvidenskab.

DTU blev oprettet i 27. januar 1829 af fysikeren H. C. Ørsted under navnet Den Polytekniske Læreanstalt, som i starten dog hørte til Københavns Universitet.

Indtil 1889 havde læreanstalten lokaler i Studiestræde, så i Sølvgade ved Botanisk Have som i 1930 blev udvidet med et anlæg i Øster Voldgade. Pladsen blev for trang, så i perioden 1962-1974 flyttede man til Lundtoftesletten ved Lyngby.

Navnet Danmarks Tekniske Højskole (DTH) blev første gang officielt benyttet i 1933 og skiftet i 1994 til Den Polytekniske Læreanstalt Danmarks Tekniske Universitet som i daglig tale forkortes til Danmarks Tekniske Universitet eller blot initialerne DTU.

I 1957 startede man Danmarks Ingeniørakademi (DIA), da uddannelseskapacitet til civilingeniør var for lav og introducerede dermed akademiingeniør-uddannelsen som senere er blevet til diplomingeniør-uddannelsen.

I 1995 blev DTH/DTU fusioneret med Danmarks Ingeniørakademi og Helsingør Teknikum og senere blev DTU i 1997 udvidet med Ingeniørhøjskolen Sydsjælland.

DTU har 6000 studerende, 600 ph.d.-studerende og 400 udenlandske studerende om året.

*Uklarheden ved disse talangivelser er påpeget. Se Diskussion

Danmarks tekniske universitet

Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: