Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Mozilla

Mozilla er navnet på en browser, som kom til verden i marts 1998, da firmaet Netscape Communications Corporation besluttede sig for at gøre kildekoden til deres browser frit tilgængelig som open source, og oprettede organisationen Mozilla Foundation til at varetage den fremtidige udvikling. På det tidspunkt havde firmaet Microsoft overtaget næsten hele markedet for browsere ved at integrere/indlejre deres Internet Explorer i styresystemet Windows.

Navnet Mozilla havde hele tiden været brugt som et internt kælenavn for virksomhedens browser Netscape Navigator og var dannet ved en sammentrækning af Mosaic-killer (Mosaic-dræber), da man håbede at Netscape-browseren ville udkonkurrere den daværende mest populære browser, Mosaic. Samtidig giver navnet associationer til filmmonsteret Godzilla.

Mozilla kan på grund af sine frie tilgængelighed fås til de fleste moderne styresystemer, herunder Windows, Mac OS X. GNU/Linux og andre Unix varianter.

Programmet er oversat til ca. 50 sprog - og det sker ved et samarbejde mellem frivillige.

Ud over en browser omfatter Mozilla også et e-mail- og nyhedsgruppe-program.

Mozilla-organisationen udvikler desuden sideløbende et selvstændigt e-mail- og nyhedsgruppeprogram med navnet Mozilla Thunderbird.

Hertil kommer en selvstændig browser med navnet Mozilla Firefox, hvis man har behov for enkelhed i sin browser.

Markedsandelen for Mozilla-programmerne er ved at øges, måske fordi de konkurrerende Microsoft-produkter har sikkerhedsbrister og manglende funktionalitet, især hvad angår styringen af uønskede reklamer i pop-up-vinduer samt filtrering af uønskede e-mails (såkaldte spam-mail).

Eksterne henvisninger


Denne artikel var dagens artikel den 25. oktober 2004.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: