Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Microsoft Windows

Microsoft Windows er et styresystem, som er grafisk orienteret med vinduer, der enten viser indholdet af f.eks. tekstdokumenter, eller et hierakisk overblik over "mapper" med indhold: derfor også ordet Windows, som er engelsk og betyder vinduer.

De første Personlige Computere, som almindelige mennesker og mindre virksomheder havde råd til, benyttede et enkelt styresystem, MS-DOS, som Microsoft købte af programmøren Tim Paterson i 1980, modificerede og distribuerede på IBMs computere. I mange år var PC-brugerens eneste mulighed for at kommunikere med computeren at skrive lange indviklede kommandolinjer, det ikke altid var muligt at huske i hovedet. Hvem husker alle kommandoprompterne i dag?:

C:\\ cd.. A (skift indeks: gå fra at læse på C-drevet (harddisken) til at læse på disketten)
A:\\ dir    (vis indholdet af indekset på disketten)
osv.

Ideen med en mere grafisk udformning af brugerfladen kom fra styresystemet på Apples computere i 1984.

Apple var nogle år forinden blevet introduceret til idéen om den grafiske brugerflade af Xerox, der ikke selv vidste, hvad de skulle bruge den til. Bill Gates, ejeren af Microsoft, var en kompetent programmør og på venskabelig fod med de lige så nørdede programmører i Apple Computer. Efter at have set Mac OS, Apple's styresystem, på Apple-CEO'en Steve Jobs' kontor, iværksatte han, hvad der skulle blive Microsofts udgave af Xerox's oprindelige idé.

Bill Gates besluttede meget tidligt, at Microsoft ikke skulle producere computere - ligesom Apple - men fokusere al opmærksomhed på at få deres styresystem gjort proprietær på den mest udbredte CPU, Intel-processoren. Samarbejdet med IBM blev en ubetinget succes; men det var først, da det lykkedes for andre firmaer at lave "reverse engineering" på Intel-processoren (finde ud af hvordan den fungerede), og derfra producere og sælge ikke-IBM-computere, som MS-DOS og Windows passede til, at Microsoft virkelig havde en kundeunderlag. En smule held, og måske også fremsyn (?), som formodentlig er årsagen til, at Bill Gates i dag er en af verden rigeste mænd.

Forskellige versionerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: