Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Moselig

Moselig er lig begravet i højmoser og bevaret på grund af de særlige forhold i mosen: surt, iltfattigt vand og lav temperatur. Herved kan selv blødt væv som indvolde og hud bevares.

Moselig er ofte enten druknede ved uheld eller direkte ofret til mosen. I Danmark har vi flere af de bedst bevarede moselig som Grauballemanden og Tollundmanden, men der er også fundet moselig i Storbritanien, Irland, Nordtyskland og Holland.

Der er beskrivelser tilbage fra det 18. århundrede af moselig. Det har indtil slutningen af det 20. århundrede være umuligt at aldersbestemme ligene. Moderne undersøgelser som Kulstof 14-datering har vist at de ældste moselig er mere end 10.000 år gamle. Arkæologerne har med moseligene fået meget detaljerede oplysninger om beklædning og mad i forhistorisk tid. Analyser af ligenes maveindhold har vist hvilke fødemidler der var til rådighed og hvilke planter man dyrkede eller samlede.

Kendte moselig

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: