Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Menneskeskabt drivhuseffekt

Den menneskeskabt drivhuseffekt (den antropogene drivhuseffekt) er øgningen af drivhuseffekten i atmosfæren forårsaget af menneskeskabte aktiviteter og affaldsprodukter.

Drivhusteorien går på, at der bliver sendt mere drivhusgas ud i atmosfæren ved menneskeligt aktivitet, end der optages af jordens grønne planter og havets plankton. Drivhusgassernes øgning i atmosfæren medfører ifølge klimamodellerne en øget middeltemperatur på jorden. Hvor stor den effekt er nu og vil være i fremtiden, er der uenighed og usikkerhed om.

De gasser som indvirker på drivhuseffekten, er vist på følgende figur: NASA: Graphics for Press Release - Estimated Climate Forcings Today Compared With 150 Years Ago, hovedadresse: An Alternate Scenario for Climate Change.

I 2004 er der stor usikkerhed om, hvor stor den menneskeskabte drivhuseffekt er, og nogle klimaskeptikere påstår at den er opspind eller overdreven. Årsagerne til usikkerheden er mangfoldige:

Se også

Eksterne henvisninger

Her er vejvisere til artikler med
information om og holdninger til drivhuseffekten og den formodede globale opvarmning:Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: