Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Infinitesimalregning

Infinitesimalregning er en udbredt del af den anvendt matematik.

Table of contents
1 Historie
2 Uendelighed og grænseværdi
3 Differentialregning
4 Integraleregning

Historie

Infinitesimalregning blev grundlaget af Isaac Newton, med skabelsen af differentialregning. Der var dog en lang kontrovers om hvorvidt det var Newton eller Leibniz der skabte infinitesimalregning.

Uendelighed og grænseværdi

Infinitesimalregning beskæftiger sig med det der er uendeligt småt og uendeligt stort. Af dette fremkommer grænseværdi-princippet, der netop giver udtryk for noget der går mod uendeligt eller er uendeligt småt. Således anvendes uendeligheds-princippet til praktiske formål i infinitesimalregningens discipliner.

Differentialregning

Differentialregning anvendes til, at bestemme hældningen på kurven for en funktion i et bestemt punkt. Det grundlæggende princip er, at man ved hjælp af regneregler omskriver sin oprindelige funktion f(x), til en differentialkvotient. Differentialregning er anvendt til bl.a. optimering, der bruges til at bestemme de optimale forhold i en given opgave.

Integraleregning

Et ubestemt integral er den modsatte regningsart til differentialregning. Det anvendes bl.a. til løsning af differentialligninger. Det findes også et bestemt integral der anvendes til at bestemme arealet mellem x-aksen og kurven for en funktion.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: