Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Helmut Kohl

Dr. Helmut Kohl (født 3. april 1930) er en tysk politiker og statsmand, der var tysk kansler fra 1982 til 1998.

Som ung deltog Kohl i den sidste fase af 2. verdenskrig. Han meldte sig ind i det kristent-demokratiske parti, CDU, i 1947. Han blev dr. phil. i historie. Fra 1969 til 1976 var han ministerpræsident i delstaten Rheinland-Pfalz. Derefter blev han medlem af den tyske forbundsdag (Bundestag), hvor han blev leder af CDUs gruppe.

Den 1. oktober 1982 efterfulgte han Helmut Schmidt som tysk kansler efter en mistillidsafstemning, der gik imod Schmidt. Han var kansler, indtil Gerhard Schröder og SPD vandt en jordskredssejr den 27. oktober 1998. Dermed er han den længst sidende kansler siden Otto von Bismarck. Kohls største succes som politiker var at være med til at samle det delte Tyskland den 3. oktober 1990.

Den 5. juli 2001 begik hans hustru, Hannelore Kohl, i en alder af 68 år selvmord. Hun havde i mange år lidt af lysallergi.

Helmut Kohl var også leder af CDU fra 1973 til 1998.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: