Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Georg Vilhelm af Brandenburg-Preussen

Georg Vilhelm af Brandenburg-Preussen var af slægten Hohenzollern,Han blev født 1595 i Berlin, og døde i 1640 i Königsberg i Preussen. Han var søn af, og efterfulgte Johan Sigismund af Brandenburg da denne døde i 1619. I 1616 giftede Georg Vilhelm sig med Charlotte af Pfalz; Deres eneste søn blev den senere Frederik Vilhelm, senere kendt som den store kurfyrste

Georg Vilhelm overtog regentskabet på et højst uheldigt tidspunkt, i starten af trediveårskrigen. Han var i klemme mellen sin søster Maria Eleonora af Brandenburg , som var gift med protestanten den svenske konge Gustav 2. Adolf af Sverige der var protestant og det katolske tysk-romerske rige, og mellem katolske politikere i Brandenburg og protestantiske i Preussen; Landet led voldsomt under krigen; Det blev plyndret af både venner og fjender, ligesom befolkningen blev kraftigt reduceret.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: