Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Filippinerne

Filippinerne er et land i Asien.

Republika ng Pilipinas
(Detaljer) (Fuld størrelse)
Nationalt motto: Maka-Diyos, Maka-Tao, Makakalikasan at Makabansa
Officielt sprogPilipino baseret på tagalog
HovedstadManila
PræsidentGloria Macapagal-Arroyo
Areal
 - Total
 - heraf vand
Areal 70
300.000 km²
0,6%
Befolkning
 - Total (År)
 - Pr. km²
Størrelse 8
82.841.518 (2000)
276/km²
Uafhængighed fra USA 4. juli 1946
Valutapeso
BNI pr. indbygger (1999):3.600 USD
TidszoneUTC +8
NationalmelodiLupang Hinirang
Internetdomæne.PH
International tlfkode63

Geografi

Uddybende artikel: Filippinernes geografi

Filippinerne består af en øgruppe på 7.107 øer med et totalt landareal på cirka 300.000 km². Øerne deles normalt ind i tre grupper: Luzon (Region I til V + NCR & CAR), Visayas (VI til VIII), og Mindanao (IX til XIII + ARMM). Landets hovedstad og vigtige havneby Manila ligger på Luzon. Manila er endvidere landets næststørste by efter Quezon City.

Det lokale klima er varmt, fugtigt og tropisk. Den gennemsnitlige årlige temperatur er på omkring 26,5° Celsius. Filippinerne har normalt tre årstider: Tag-init eller Tag-araw (den varme periode eller sommer som ligger fra marts til maj), Tag-ulan (regnsæsonen fra juni til november), og Tag-lamig (den kolde periode fra december til februar).

Hovedparten af landets bjergrige øer var tidligere dækket af tropisk regnskov og er opstået ved vulkansk aktivitet. Det højeste punkt er Mount Apo på Mindanao med sine 2.954 meter. En lang række vulkaner i landet, så som Mount Pinatubo er aktive og landet rammes derfor med mellemrum af vulkanudbrud. Tyfoner er også et naturfænomen som Filippinerne rammes af med jævne mellemrum. Gennemsnitlig 19 tyfoner rammer landet om året.

Historie

I 1521 blev øerne "opdaget" af spanieren Ferdinand Magellan og navngivet til ære for kronprins Philip, den senere Philip II af Spanien. Det var begyndelsen til 333 års kolonisation. I 1896 opstod Asiens første nationalistiske revolution, som næsten overvandt spanierne, men da Spanien i 1898 tabte den Spansk-Amerikanske Krig, afstod de blandt andet Filippinerne til USA. Amerikanerne beholdt herredømmet på øerne indtil 1946.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: