Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Filip 2. af Spanien

Filip 2. (21. maj 152713. september 1598) konge af Spanien 15561598, blev født i Valladolid som eneste søn af Kejser Karl 5 og Isabella af Portugal. Fra sin fader arvede han habsburgernes besiddelser i Italien, Nederlandene og Spanien, samt kolonierne i "den nye verden".

Efter at hans første hustru, Maria Manuela af Portugal døde, giftede Filip sig i 1554 med Maria 1. af England (den blodige) og delte med hende regeringen af England. Efter Marys død i 1558 giftede Filip sig først med Elizabeth af Frankrig og siden med Anna af Østrig. Filips mission blev at forene kristenheden under den katolske kirke og under spansk lederskab, hvorfor han satte sig i spidsen for kampen mod protestantismen. Han støttede den spanske inkvisitions barske metoder og søgte at knuse protestantismen først i den sydlige del af Europa og siden i England og Frankrig.

Efter en strålende søsejr ved Lepanto i 1571 over de osmanniske tyrkere, brød han den tyrkiske dominans i Middelhavet. I 1580 lykkede det Filip at erobre Portugal, men efter den spanske armadas nederlag til England i 1588 var det slut med det spanske verdensherredømme, og de sidste 10 år af Filip 2.'s liv var en politisk og økonomisk nedtur for Spanien.

Efterfulgte: {} Efterfulgtes af:
{} {}Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: