Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Nationalsang

En nationalsang er en patriotisk sang som er formelt anerkendt af regeringen og/eller regenten i et land, som landets officielle nationale sang.

Med udviklingen af nationalstater, op gennem det 19. og 20. århundrede, har de fleste lande valgt en nationalsang som gerne synges sammen med andre sange i den nationale sangskat.

Danmark har to nationalsange: Der er et yndigt land skrevet i 1819 af Adam Gottlob Oehlenschläger og Kong Kristian stod ved højen mast skrevet i 1799 af Johannes Ewald. Ved sportsbegivenheder har Der er et yndigt land vundet hævd som den foretrukne, mens Kong Kristian primært anvendes, når medlemmer af kongehuset er til stede. Udenrigsministeriet anbefaler dog anvendelsen af Kong Kristian ved officielle lejligheder generelt.

Den engelske artikel har en liste over lande og deres nationalsange.

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: