Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Benito Mussolini

Benito Amilcare Andrea Mussolini Barndom:Benito blev født i 1883 i Romagna, og var lige fra barnsben af en lille hidsigprop.Han blev flere gange forvist fra skolen fordi han havde trukket kniv mod nogle af de andre elever. I lyset af hans senere store fascination af krig, er det måske en smule overraskende, at han flygtede til Schweiz for at undgå at aftjene sin værnepligt.

italiensk diktator 1922-1943 og leder af det fascistiske parti.

Mussolini skabte den fascistiske stat ved brug af statsterror og propaganda. Ved at bruge sin karisma, gennem total kontrol med medierne, og mistænkeliggørelse af politiske rivaler, nedbrød han det eksisterende demokratiske samfundssystem.

Hans deltagelse i 2. verdenskrigHitlers Nazi-tysklands side gjorde Italien til mål for allierede angreb, og førte til sidst til hans fald og død. I april 1945 blev han skudt af italienske partisaner, som fangede ham i nærheden af Comosøen.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: