Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Akademi

Højere læreanstalt, lærd selskab for videnskab og kunst.

Table of contents
1 Historisk
2 Se også
3 Kilder/henvisninger

Historisk

Akademiet (på græsk: Akademia). Platon grundlagde et gymnasium med navnet Akademiet omkring 385 f.Kr. på en plads opkaldt efter heroen Akademos, uden for Athen. Det var mest en militær uddannelsesinstitution, hvor de unge mænd fik fysisk træning, men også lærte at diskutere, fordi det var vigtigt at kunne tale for sig i en retssag eller når man skulle argumentere for eller imod ved en afstemning i folkeforsamlingen. Efterhånden uddøde de politiske emner fordi de gradvis blev uaktuelle; tilbage stod de evigtgyldige videnskabelige spørgsmål. Derfor regnes Akademiet for at være den første videnskabelige forskningsinstitution. Blandt Akademiets mest berømte elever er Aristoteles.

Akademiet blev lukket i 529 e.Kr. fordi det var hedensk, og dermed var naturvidenskaben i Europa hjemløs indtil slutningen af det 12. århundrede, hvor der blev opbygget et velfungerende universitet i Paris.

Se også

Kilder/henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: