Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Affald

Dette er et stoppested for Minibussens destination Affald og genbrug.
Næste stop er {}.
Forrige stop var {}.

Tilbage til økologi
Affald er det, der bliver tilbage, når produktion eller forbrug er ført til ende. Affald er dog ikke kun noget, der opstår, når mennesker lever og arbejder. Det opstår også som en rest efter dyrenes eksistens. Når Pileboreren (Cossus cossus) skyder træsmuld ud af sin tunnelåbning, så er der tale om affald. Det samme gælder, når musen har ædt hasselnødden og efterlader skallerne. Strengt taget kan man også tale om affald i forbindelse med de grønne planter. De skaber et overskud af ilt gennem fotosyntesen, og det afgiver de til atmosfæren for at slippe af med det. Tankevækkende nok har de samtidig et skjult forbrug af ilt til ånding, og det fører til, at der afgives CO2 som affald.

En særlig slag affald har en vigtig rolle at spille i naturens kredsløb. Det er den førne, der danner grundlaget for nedbryderkædernes aktivitet. Nedbryderne omsætter alt organisk materiale, så energiindholdet udnyttes, og kvælstoffet genbruges. Affaldet fra deres virksomhed er dels varme og CO2 og dels frigjorte, mineralske stoffer. Mens varmen tabes til verdensrummet, genbruges både CO2 og mineralske stoffer af planterne. Når affald kun består af organisk stof, kan det omsættes som førne og genbruges af planterne. Men når affaldet er uorganisk eller består af giftige og tungt nedbrydelige, syntetiske stoffer bliver affald til et affaldsproblem.

Kilder

  • Dieter Heinrich og Manfred Hergt, Munksgaards Økologiatlas ISBN 87-16-107756Denne artikel er fra Wikipedia.
Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: