Netleksikon - Et online leksikon | Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle. |
Forside | Om Netleksikon |
Vietnamesisk madlavningVietnamesisk madlavning har i grunden samme rødder som thailandsk og kinesisk madlavning, men med en stor indflydelse fra franske kolonister. Umiddelbart minder vietnamesisk mad om kinesisk mad, bortset fra at man bruger fiskesovs snarer end sojasovs. Den thailandske indflydelse ses primært i nogle af de krydderurter der bruges - citrongræs, lime og kafirlimeblade. Vietnameserne har også deres egne buddhistiske vegetarretter.Nước chấm er den traditionelle vietnamesiske sovs, som stort set al mad kan dyppes i. Sovsen er lavet af fiskesovs, chilier og lime eller citronsaft, og findes altid på et vietnamesisk middagsbord. Fransk-vietnamesiske sandwicher, bánh mì, er også meget populære i Vietnam som frokost eller hurtigmad, og består af franske flutes og vietnamesiske kødretter. I vesten er såkaldt vietnamesisk mad ofte lige så populært som kinesisk mad. I mange tilfælde bruges "vietnamesisk" og "kinesisk" i samme betydning i vestlige restauranter - kantonesisk mad, der er blevet ændret til et vestligt publikum. Der findes ind imellem autentiske vietnamesiske restauranter, dog mest i chinatowns. Kendte vietnamesiske retter inkluderer bland andet:
Se også
|
![]()
|
Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket. |